![](https://fonspessers.nl/media/page/2023/12/xl/james-kern-bnlqotjkxn4-unsplash.jpg?1703360781)
Recept van de week
Iedere week sorteren wij een lekker recept voor u. De gerechten zijn steeds voor 4 personen. U kunt dan zelf uitrekenen wat u bij meer of minder personen nodig heeft. Eet smakelijk
![Roasted beef](/media/recipe/2016/12/xl/biefstuk1.png)
Roasted beef
Leg het vlees in een kom en laat 2 uur marineren in de rode wijn.
Keer halverwege om.
Verwarm de oven voor op 150 graden celsius.
Giet de wijn af en dep het vlees droog, bestrooi het vlees met zout.
Meng de gekneusde jeneverbessen, gekneusde peper, gehakte naaldjes rozemarijn en klein gesneden citroentijm en leg uit op een grote schaal.
Rol de rosbief erdoorheen en druk goed aan zodat er een kruidenkorst omheen zit.
Leg het vlees in een ingevette ovenschaal en plaats dit in het midden van de oven.
Check het vleesmet een kernthermometer, de kern moet zeker 50 graden celsius zijn.
Heerlijk met gebakken aardappeltjes en groene groenten. Smakelijk!
Â
- Aantal personen: 4
- Voorbereiding: 30 min
- Bereiding: 1 uur
600 gram rosbief
500 ml rode wijn
3 eetlepels rozemarijn
3 eetlepels citroentijm
1 eetlepel zwarte peperkorrels
1 eetlepel jeneverbessen