Recept van de week
Iedere week sorteren wij een lekker recept voor u. De gerechten zijn steeds voor 4 personen. U kunt dan zelf uitrekenen wat u bij meer of minder personen nodig heeft. Eet smakelijk
Oosters runderstoofpotje
Snijd het vlees in niet te dunne repen (uiteraard mag u dit aan een van onze medewerkers vragen), doe ze in een kom en bestrooi met de peper, zout en bloem.
Ook de kerriepoeder mag erbij en alles goed om en om scheppen.
Neem een braadpan met deksel en laat de boter er donkerbruin in worden. Zet het vuur hoog en schep het vlees goed om en om, het moet lekker aanschroeien.
Als het vlees gaat kleuren tempert u het vuur en giet u de bouillon erbij, liefst warm en zoveel tot het vlees onderstaat.
Ook de ketjap kan er nu bij. Sluit de pan en laat het vlees in twee uur gaar trekken.
Maak de ui schoon en snijd deze in ringen. Verwijder van de paprika de zaadlijsten en zaden en snijd de paprika in blokjes.
Paprika en ui mogen het laatste kwartier meetrekken. Haal vlees en groenten met een schuimspaan uit het vocht en leg alles op een warme schaal.
Bind het vocht met de maizena of allesbinder en giet een gedeelte over het vlees. Garneer met de fijngesipperde bieslook. De rest van de jus serveert u er apart bij. Heerlijk met gekookte rijst of nasi. Smakelijk!
- Aantal personen: 4
- Voorbereiding: 30 min
- Bereiding: 2 uur
750 gram riblappen
een beetje bloem
peper en zout
2 tl kerriepoeder
100 gram boter
bouillon (blokje of tablet)
1 ui
1 rode paprika
150 ml Ketjap Manis (zoet)
allesbinder of maizena
handjevol fijngesnipperde bieslook