Recept van de week

Iedere week sorteren wij een lekker recept voor u. De gerechten zijn steeds voor 4 personen. U kunt dan zelf uitrekenen wat u bij meer of minder personen nodig heeft. Eet smakelijk

Oosters buikspek

  • Aantal personen: 4
  • Voorbereiding: 10 min
  • Bereiding: 1 uur

Benodigdheden

500 gram buikspek

4 teentjes knoflook

1,5 dl ketjap manis

1 tl vers geraspte gember

1 tl 5-spice poeder

3 tl bruine suiker

2 el zonnebloemolie

Bereiden

Het lekkerste is om het spek een dag van te voren te marineren. Plaats het in de koelkast en keer af en toe om.

Marinade: Meng de geperste knoflook, ketjap, 5 Spice poeder, suiker, olie en gember.

Maak inkepingen aan de bovenkant van het spek (waar het zwoerd heeft gezeten, u kunt natuurlijk ook aan uw slager vragen).

Wrijf het vlees in met de marinade en laat een nacht staan.

 

Verwarm de oven voor op 200 Graden.

Meng ondertussen de overgebleven marinade met 2 eetlepels olie en gebruik dit om tussen het braden door het vlees te bedruipen.

Plaats een rooster in de oven met daaronder een opvangbak en bak op het rooster het vlees in ongeveer een uur klaar, wel regelmatig keren!

Als het vlees klaar is even een paar minuutjes laten rusten voordat u het aansnijdt.

Heerlijk met een frisse salade en witte rijst maar ook zeker lekker op een broodje! Smakelijk!

 

Week special

Italiaanse cordon bleu
Italiaanse cordon bleu
Gemarineerd varkensfiletlapje gevuld met boerenham, mozzarella en zongedroogde tomaat.
100 gram
€ 1,49

Dag reclame

Week reclame

Voordeelpakket
per stuk
€ 10,00
-
Hanenbouten
1000 gram
-
Fricandeaulappen
500 gram
-
Roomschnitzels
4 stuks
-
Shoarmavlees
500 gram
-
Leverworst
400 gram
-
Palingworst
100 gram