Recept van de week

Iedere week sorteren wij een lekker recept voor u. De gerechten zijn steeds voor 4 personen. U kunt dan zelf uitrekenen wat u bij meer of minder personen nodig heeft. Eet smakelijk

Beef Wellington

  • Aantal personen: 8
  • Voorbereiding: 40 min
  • Bereiding: 35 min

Benodigdheden

600 gram runderhaas

30 gram roomboter

250 gram champignons

15 gram verse bieslook

10 gram verse platte peterselie

150 gram parmaham

1 ei

280 gram vers balderdeeg

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 Graden. Dep de runderhaas droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Bak het vlees in de helft van de boter goudbruin en laat daarna even rusten op een bord.

Snijd de champignons, peterselie en bieslook zeer fijn en bak de champignons in de andere helft van de boter totdat het vocht verdampt is. Voeg dan de bieslook en peterselie toe en bak nog even door. Laat dit vervolgens ook even afkoelen.

Leg de plakken parmaham op een groot stuk vershoudfolie trapsgewijs in 3 rijen naast elkaar, iets overlappend. Verdeel het groentemengsel er gelijkmatig

over en plaats dan de runderhaas erop. Rol dit zo strak mogelijk in. Rol vervolgens het bladerdeeg uit op een (ingevette) bakplaat, plaats de het pakketje (zonder folie) in het midden en vouw dicht. Het bladerdeeg mag aan alle kanten 1,5 cm overlappen, het overtollige baderdeeg kunt u eraf snijden.

Druk de randen goed aan en keer de beef weelington langzaam om zodat de vouwrand  aan de onderkant ligt. Splits het ei en smeer de bovenkant van het bladerdeeg in met geklutste eigeel, dit geeft later een mooie kleur.

Vervolgens plaatst u de bakplaat 35 minuten in de voorverwarmde oven. (als u een kernthemometer gebruikt moet deze 50 graden in de kern aangeven.)

Na het bakken 10 minuten laten rusten alvorens u het vlees aansnijdt. Eet smakelijk.

 

Week special

Overheerlijke pollekes
Overheerlijke pollekes
Gemarineerd filetlapje gevuld met boerenham, zongedroogd tomaatje, kaas en escsargotkruiden.
100 gram
€ 1,29

Dag reclame

Week reclame

Varkensfilet
500 gram
€ 3,49
Slavinken
per stuk
€ 0,89
Beenham
100 gram
€ 1,19
Leverkaas
100 gram
€ 0,89