(H)EERLIJK PUUR NATUUR
LIMOUSIN VLEES

Geschiedenis

De familie Pessers was rond het jaar 1850 actief en succesvol bezig met de handel en transport van vee. Uiteindelijk resulteerde dit in een eigen slagerij.

Fons Pessers ging verder als slager en bouwde omstreeks 1900 een slagerij in de Goirkestraat op. Dat was toen der tijd een van de betere straten in Tilburg waar tevens de wolfabrikanten graag woonden.

-----------------------------------

Twee generaties verder is Fons Pessers in 1965 verder gegaan in Tilburg-Noord aan het Lijnsheike. In verband met stadsuitbreiding is in 1970 die slagerij op verzoek van de gemeente verplaatst naar het middelpunt van de nieuwe wijk namelijk aan de Beethovenlaan.

In 1974 is een filiaal geopend naast C&A in het centrum van Tilburg aan de Heuvelstraat.

In 1978 werd het filiaal in het toen nieuwe stadsdeel Tilburg-West geopend. In dat jaar is ook de varkensmesterij op poten gezet en in 1981 een eigen veefokkerij met uitsluitend Limousin runderen.

-----------------------------------

Op 1 Januari 2000 is het bedrijf overgegaan van Fons Pessers naar zoon Koen Pessers.

Omdat de productie en verkoop van onze vlees,- worst,- en gehaktsoorten flink steeg is in 2005 de productieruimte aan de spoorweide 6 in Riel bijgekocht.

Ook is op 10 Oktober 2013 ons 4e filiaal in de Helftheuvelpassage in den Bosch geopend.

Na het pand aan de Beethovenlaan 50 jaar intensief te hebben gebruikt als slagerij/productieruimte en woonhuis (Fons en Jo Pessers hebben hier gewoond tot 2000, daarna Koen Pessers en zijn gezin tot 2010) besluit familie Pessers met de slagerij te verhuizen naar het Wagnerplein 70 (aan de overkant) en verbouwen hun pand naar 6 senioren appartementen.

De nieuwe winkel is geopend op 21 Augustus 2020. Ook wordt er in Oktober van dit jaar hun 5e filiaal geopend aan de Aabefabriek te Tilburg.

 

Omdat de winkel aan de Heuvelstraat logistiek steeds moeilijker is te bevoorraden, de huurprijs van het zeer verouderde pand torenhoog is en omdat we de kans kregen het pand van slager Strijbos in Goirle over te nemen waardoor we ook ons gehele team mee over kunnen nemen besluiten we in 2023 filiaal Heuvelstraat Tilburg te sluiten na (49 jaar!!!) en te verhuizen naar Goirle.

De opening op de Hovel vindt plaats op 31 Augustus 2023.

------------------------------------

Fons Pessers slagerijen is al minstens 5 generaties van de partij. Dat op zich is al een prestatie, als u weet dat Tilburg in 1950 meer dan 160 slagerijen telde en nu net na het jaar 2020 niet verder komt dan 10 slagerijen terwijl de bevolking van Tilburg ondertussen verdubbeld is.

Kijkje in de keuken

Bekijk video's
Bekijk verschillende filmpjes over onze producten, ons bedrijf en onze veefokkerij.
Fons Pessers parallax image 3
Fons Pessers parallax image 5