Recept van de week

Iedere week sorteren wij een lekker recept voor u. De gerechten zijn steeds voor 4 personen. U kunt dan zelf uitrekenen wat u bij meer of minder personen nodig heeft. Eet smakelijk

Gegrilde entrecote

  • Aantal personen: 4
  • Voorbereiding: 10 min
  • Bereiding: 5 min

Benodigdheden

2 Entrecotes of een mooi stuk bavette (500/600 gram)

Olijfolie

Peper en Zout

(eventueel barbecue)

 

Bereiden

Haal het vlees een uur van te voren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.

Smeer het na een half uur in met de olijfolie. De entrecote kun je in een paar minuten ( 2 minuten per zijde) mooi goudbruin en medium/rose grillen.

Als je een groter stuk bavette hebt grill je het vlees gedeeltelijk indirect. Handig hierbij is een vleesthermometer, grill het vlees dan met een kern van 43 graden en keer het tussendoor een paar keer om.

 

Voor de finishing touch op de barbecue: Zorg dat de kolen gloeiend heet zijn, grill de grotere bavette aan beide kanten nog een paar minuutjes zodat er een mooie grillkleur ontstaat. Kern is dan 45 graden.

Laat het vlees na het grillen nog een paar minuten rusten op een bord met aluminiumfolie en bestrooi het dan met peper en zout.

Snijd daarna dunne plakken van het vlees en verdeel op de borden. Bon appetit!

Week special

Duitse vink
Duitse vink
Half om half gehakt, een plakje kaas en curry ingerold in een gemarineerd speklapje.
100 gram
€ 1,29

Dag reclame

Week reclame

Braadtrio
per stuk
€ 3,50
-
Gebraden kipfiet
100 gram
-
Gebraden fricandeau
100 gram
-
Gebraden gehakt
100 gram