Recept van de week
Iedere week sorteren wij een lekker recept voor u. De gerechten zijn steeds voor 4 personen. U kunt dan zelf uitrekenen wat u bij meer of minder personen nodig heeft. Eet smakelijk
Italiaanse stoofschotel
- Aantal personen: 4
- Voorbereiding: 20 min
- Bereiding: 2 uur 30 min
Benodigdheden
2 grote uien in grove stukken gesneden
600 gram Sucade, in grove blokken
3 teentjes knoflook
1 winterpeen
100 gram spekblokjes
1 courgette in halve maantjes gesneden
250 gram champignons
klein blikje tomatenpuree
olijfolie
1 eetl basamicoazijn
250 ml runderbouillon
100 ml rode wijn
1/2 eetlepel Italiaanse kruiden.
Bereiden
Hak de champignons en de wortel in stukjes of schijfjes. Verhit een klein beetje olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
Voeg de knoflook, spek, ui en wortel toe en bak 5 min. Schep daarna de champignons er door en bak deze nog even mee.
Roer de tomatenpuree door het mengsel en voeg daarna de wijn en de bouillon er bij.
Roer goed door en voeg dan de balsamicoazijn en Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook en laat daarna ongeveer 2,5 uur zachtjes stoven. Voeg 10 minuten voordat het gerecht klaar is de stukken courgette toe. Lekker met rijst.
Smakelijk!
Â
Bron: leukerecepten.nl