Recept van de week
Iedere week sorteren wij een lekker recept voor u. De gerechten zijn steeds voor 4 personen. U kunt dan zelf uitrekenen wat u bij meer of minder personen nodig heeft. Eet smakelijk
Javaanse spare ribs
- Aantal personen: 4
- Voorbereiding: 30 min
- Bereiding: 50 min
Benodigdheden
3 strengen spare ribs
300 ml ketjap manis
100 ml olijfolie
250 ml chilisaus
120 gram bruine suiker
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel zout
4 teentjes geperste knoflook
2 eetlepels appelstroop
Bereiden
Breng de ketjap, olie en chilisaus aan de kook.
Los de suiker en zout in de vloeistof op en voeg de kerriepoeder en knoflook toe.
Haal de pan van het vuur en klop de vloeistof met een garde een minuut lang goed door zodat de olie goed vermengd wordt met de ketjap en de chilisaus.
Voor de basting haal je 200 ml uit de pan en breng je dit opnieuw aan de kook en roer hier de appelstroop doorheen. Laat dit mengel afkoelen en zet het weg voor gebruik bij het garen in de oven.
Snijd de spareribs in porties. Uit 1 spare rib snij je 2 of 3 porties.
Als het eerste deel marinade is afgekoeld, haal je de stukken spare rib er door heen en leg je ze in een kom.
Giet het restant van de marinade over de spareribs in de kom.
Laat de spare ribs 24 uur marineren en roer ze ongeveer iedere 4 uur om zodat de marinade steeds weer over de ribs verdeeld wordt. Verwarm de oven voor op 150 graden celsius. Smeer de spare ribs in met het appelstroopmengsel. Zodra de oven op temperatuur is gaart u de spare ribs in 50 minuten gaar.
Haal de spareribs uit de oven, leg ze met de vleeszijde omhoog op een bordje en bestrijk ze nogmaals met de marinade.
Deze spare ribs zijn ook prima te bereiden op de barbecue. Heerlijk met gebakken aardappeltjes of frietjes met een Amerikaanse coleslaw.
Smakelijk eten!
Â